Salamul de biscuiți: Un desert inconfundabil cu rețete divine!
Salamul de biscuiți, un deliciu suprem, este adorat de toată lumea! Ușor de preparat, la îndemâna oricui, fiecare bucățică este o explozie de gusturi. Rețetele sunt variate în funcție de zonă, preferințe și ingredientele disponibile. Iată două rețete de salam de biscuiți care vor lăsa pe oricine fără cuvinte:
Rețeta cu ou
Ingrediente:
250 gr de biscuiți
250 gr zahăr pudră
100 gr unt sau margarină vegetală
2 linguri de cacao
3 albușuri
75 gr nuci
esență de rom
Frecați untul cu zahărul și adăugați cacao, dizolvată anterior în puțin lapte pe foc și răcită. Puneți nucile sfărâmate, esența de rom și biscuiții rupți în bucăți. Amestecați totul, apoi încorporați albușurile bătute spumă. Formați un rulou din compoziție, înfășurați-l strâns într-o hârtie pergament sau folie de aluminiu și lăsați-l la rece. Serviți feliile răcite într-un mod superb!
Rețeta de post
Ingrediente:
300 gr biscuiți
250 gr zahăr
200 gr unt
3 ouă
3 linguri cacao
2 linguri esență de rom
50 gr nuci măcinate
50 gr rahat
50 gr stafide
1 lingură de dulceață
coajă de lămâie rasă
esență de rom
Într-un vas, puneți ouăle, zahărul și cacaoa. Așezați acest vas într-un altul cu apă și puneți-l la fiert, bătând compoziția cu telul până se transformă în spumă. Amestecați mai departe cu o lingură de lemn, iar când compoziția s-a îngroșat ca o smântână, scoateți-o de pe foc. Separat, frecați untul, adăugați treptat crema răcită, apoi nucile, rahatul tăiat cuburi mici, stafidele și coaja de lămâie rasă. Biscuiții sfărâmați, stropiți cu esență de rom, se încorporează în cremă. Formați un rulou din compoziție, înfășurați-l în staniol sau foaie de pergament și puneți-l la rece. Savurați acest desert irezistibil!








